يكشنبه 4 آذر 1403



:پيام رئيس كنفرانس

دكتر عباس علي‌آبادي مديرعامل گروه مپنا

 بنا به باور بسياري از ناظران داخلي و خارجي، گروه مپنا در طي مسير پرافتخار خود از زمان تأسيس تا كنون، گام‏هاي مهمي در راه رسيدن به اهداف و آرمان‏هاي بنيادي خود نظير خوداتكايي، مقابله با محدوديت‏هاي جهاني، افزايش درآمد ملي و ايجاد اشتغال برداشته است و به نمادي از خودباوري ملي تبديل شده است. خصوصاً در سال‏هاي اخير، با وجود مشكلات مهمي نظير حضور در بازارهاي خارجي و اشباع بازار داخلي و همچنين محدوديت‏هاي ناشي از تحريم، گروه مپنا به جايگاه شايسته‏اي در سطح ملي و جهاني دست يافته است كه كسب عنوان يكي از پنج سازنده برتر توربين‌هاي گازي بزرگ در سطح جهان تنها يكي از نتايج حركت هدفمندانه اين گروه به حساب مي‏آيد.

نظر به اهميت موضوع انرژي در جهان، منطقه و ايران و تأثيرات اساسي زيرساخت‏هاي مربوط به توليد انرژي بر روي ساير بخش‏ها مختلف كه در نهايت منجر به توسعه اجتماعي مي‏گردد، و در راستاي تقويت راهبردهاي جديد گروه مپنا نظير توسعه كمي و كيفي محصولات و تنوع‌بخشي به آن‏ها در حوزه‏هاي مختلفي مانند توليد پراكنده و همزمان برق و گرما، ارتقاي توربين‏هاي گازي موجود، ورود به عرصه‏هاي جديد نفت و گاز، سيستم‏هاي آب شيرين‌كن و برخي موارد ديگر و با هدف كمك به گسترش عرصه نوآوري و رشد فناوري بومي در اين زمينه‏ها و همچنين پيوند نزديك‌تر بين صنعت و دانشگاه‏ها، گروه مپنا اقدام به بنيانگذاري و تأسيس كنفرانس صنعت نيروگاه‏هاي حرارتي نموده‏است. برگزاري موفق دوره‏هاي پيشين اين كنفرانس كه با همكاري دانشگاه‏هاي تهران، صنعتي شريف، صنعتي اميركبير، شهيد عباسپور و شهيد بهشتي به انجام رسيده‏اند، نويدبخش تولد يك گردهمايي علمي‏ صنعتي موفق در عرصه ملي بوده‏اند و اينك در آستانه برگزاري ششمين كنفرانس صنعت نيروگاه‏هاي حرارتي با همكاري دانشگاه علم و صنعت ايران در دي‌ماه سال 1394، با جلب حمايت انجمن مهندسين برق و الكترونيك (IEEE) از اين كنفرانس، گامي مهم در جهت افزايش كيفيت كنفرانس و ارتقاي آن از سطح ملي به سطح بين‏المللي برداشته شده‏است. باشد كه اين اقدام راه را بيش از پيش براي ارتقاي سطح تخصصي و صنعتي كشور در عرصه‏هاي مختلف از جمله استفاده بهينه از منابع انرژي اوليه فراهم آورد.

بدون شك، ادامه اين راه كه از ابتدا تا كنون با حمايت متخصصين و محققين داخلي حوزه‏هاي صنعت و دانشگاه به نقطه مطلوب و غيرقابل بازگشتي رسيده‏است، جز با استمرار اين حمايت‏ها ميسر نخواهد بود. در همين راستا، گروه مپنا دست كليه فعالين در زمينه‏هاي مورد نظر كنفرانس صنعت نيروگاه‏هاي حرارتي را به گرمي مي‏فشارد و از آن‏ها براي مشاركت در اين رويداد تخصصي دعوت به عمل مي‌آورد.

  

معرفي كنفرانس:

 تأمين انرژي الکتريکي به عنوان يک رکن راهبردي، اساس توسعه فرهنگي، اجتماعي، علمي و صنعتي هر کشوري مي‌باشد. به همين جهت صنعت برق در اسناد بالادستي و برنامه‌هاي توسعه‌اي، خصوصاً آخرين برنامه توسعه جمهوري اسلامي ايران در ابعاد وسيع و از جنبه‌هاي مختلف مورد توجه قرار گرفته است.

 جايگاه بخش توليد در صنعت برق، جايگاهي ممتاز و مهم به شمار مي‌آيد. حجم سرمايه‌گذاري انجام شده و سطح تکنولوژي و دانش فني به کار گرفته شده در اين بخش از شاخص‌هاي نشان دهنده سطح اين اهميت مي‌باشند. در مقايسه با بخش انتقال و توزيع که از معدود گرايش‌هاي موجود در رشته مهندسي برق بهره علمي - تخصصي مي‌برند، بخش توليد در واقع محل اتصال و هم‌افزايي رشته‌هاي مختلف علوم و مهندسي با گرايش‌هاي متنوع آنها مي‌باشد. رشته‌هاي مهندسي برق، مکانيک، عمران، شيمي، مواد و متالوژي و برخي از رشته‌هاي علوم در کنار يکديگر و در يک هارموني هم‌افزا نيروگاه‌هاي حرارتي را به عنـوان محصول نـهايي ارائه مي‌نمايند. بنابراين بدون شک ششمين کنفرانس صنعت نيروگاه‌هاي حرارتي را مي‌توان رويدادي بزرگ و مهم و محل حضور و به اشتراک گذاشتن آخرين يافته‌هاي محققان کشور در مهم‌ترين رشته‌هاي مهندسي و علوم تلقي نمود. ويژگي‌هاي خاص کنفرانس نيروگاه‌هاي حرارتي که عمدتاً نشأت گرفته از ترکيب ساختاري اين کنفرانس، که متشکل از همکاري و هم‌افزايي گروه بزرگ مپنا و دانشگاه‌هاي کشور مي‌باشد، امري روشن و مبرهن است. اينک در ششمين کنفرانس صنعت نيروگاه‌هاي حرارتي علاوه بر حفظ ويژگي‌هاي قبلي، حضور و حمايت از انجمن‌هاي علمي - تخصصي مرتبط در کشور (به همراه امکان چاپ مقالات برتر در نشريات برخي از انجمن‌ها) در کنار انجمن مهندسي برق و الکترونيک (IEEE) به صورت مضاعف بر غناي کنفرانس افزوده است. مقدم کليه محققان عزيز و گرانقدر کشور را براي حضور و ارائه يافته‌هاي مطالعاتي و تحقيقاتي گرامي داشته و به اين وسيله از کليه عزيزان دعوت به عمل مي‌آوريم تا با تدوين يافته‌هاي خود در قالب مقالات علمي - تخصصي در رشد و اعتلاي اين رويداد علمي مشارکت نمايند.

  

معرفي گروه مپنا:

مپنا، یک بنگاه اقتصادی ایرانی است که به همراه 41 شرکت زیرمجموعه خود، تحت لوای گروه مپنا در زمینه توسعه و ساخت نیروگاه‌های حرارتی و همچنین اجرای پروژه‌هاى نفت و گاز و ریلى بصورت پیمانکار اجرایی کلید در دست (EPC) و سرمایه‌گذاری خصوصی (IPP) فعالیت می‌کند. از آغاز تأسیس در سال ۱۳۷۱، گروه مپنا اجرای نزدیک به ۱۰۰ پروژه به ارزش بیش از ۳۰ میلیارد یورو را در کارنامه خود ثبت نموده است. علاوه بر آن ۶۰ محصول گوناگون و ۸۵ نوع خدمات مختلف را به مشتریان خود عرضه می‌کند که از میان آنها می‌توان موارد زیر را برشمرد.

صنعت نیرو، اولین حوزه فعالیت گروه مپنا است که بخش عمده ساختار گروه به آن اختصاص یافته است. گروه مپنا با بیش از ۵۶۰۰۰ مگاوات پروژه‌های نیروگاهی خاتمه یافته، در دست اجرا و آتی خود، در تأمین حدود ۹۰ درصد از ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های ایران مشارکت فعال داشته است. از سوی دیگر گروه مپنا به عنوان سرمایه‌گذار پروژه‌های نیروگاهی خصوصی (IPP)، چندین نیروگاه خصوصی را در چارچوب روشهای ساخت، بهره‌برداری و واگذاری (BOT) و ساخت، تملیک و بهره‌برداری (BOO) با ظرفیت حدود 100۰۰ مگاوات را توسعه داده، احداث نموده و هم‌اکنون در مالکیت خود دارد که مشغول به تولید برق هستند.

همچنین گروه مپنا تنها سازنده کلیه تجهیزات اصلی نیروگاه‌های حرارتی، از جمله توربین‌های گاز و بخار، تجهیزات جانبی توربین، پره توربین، ژنراتور، بویلرهای بازیاب حرارتی (HRSG)، بویلرهای معمولی و تجهیزات جانبی آنها تحت لیسانس شرکتهای معتبر جهانی در ایران می‌باشد. گروه مپنا با نگاه به مسئولیت اجتماعی خود در قبال محیط‌زیست، در چند سال اخیر، استفاده از منابع تجدیدپذیر مانند انرژی باد و نیز استفاده از فناوری‌های نوین جهت بهینه‌سازی تولید انرژی نظیر تولید پراکنده و تولید همزمان برق و بخار (DG/CHP) را به حوزه‌های کسب و کار خود افزوده است. گروه مپنا اولین و بزرگ‌ترین پیمانکار عمومی نیروگاهی در خاورمیانه و غرب آسیا، اولین و بزرگ‌ترین سازنده کلیه تجهیزات اصلی نیروگاهی در مناطق فوق و اولین و بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار طرح‌های نیروگاهی خصوصی در کشور محسوب می‌شود. علاوه بر آن در طول سالهای فعالیت و در پاسخ به رشد و توسعه بازار برق و به منظور حمایت از پروژه‌های نیروگاهی خصوصی، گروه مپنا ارائه "خدمات پس از فروش" و "تعمیر و نگهداری" نیروگاه‌ها را نیز در سبد محصولات و خدمات خود ارائه می‌نماید. طیف گسترده محصولات و خدمات گروه مپنا با برخوداری از کیفیت رقابتی، باعث توسعه حضور در بازارهای بین‌المللی به ویژه در خاورمیانه و قاره آفریقا شده است که از میان آنها می‌توان به پروژه‌های اجرا شده یا در دست اجرا در کشورهای عراق، سوریه، ترکیه، عمان و لبنان اشاره نمود.

  

معرفي دانشگاه علم و صنعت ايران:

 دانشگاه علم و صنعت ايران هم‌اكنون يكي از سه دانشگاه برتر فني و مهندسي كشور به شمار مي‌رود كه داراي 5 معاونت، 15 دانشكده فني - مهندسي و علوم پايه، سه گروه مستقل فرهنگ و معارف اسلامي، زبان‌هاي خارجي و تربيت بدني و علوم ورزشي، دو واحد آموزشي اقماري فعال در دماوند و نور، مركز آموزش الكترونيكي و پرديس شماره دو مي باشد. پژوهشگاه علم و فناوري دانشگاه هم شامل 12 پژوهشكده، 17 مركز تحقيقاتي، يك مؤسسه تحقيقاتي، آزمايشگاه مرجع مركزي و 76 آزمايشگاه تحقيقاتي، فن‌راه و مركز رشد و كارآفريني و 9 قطب علمي است. اين دانشگاه در اكثر رشته‌هاي فني مهندسي و علوم پايه در سه مقطع كارشناسي، كارشناسي‌ارشد و دكتري دانشجو مي‌پذيرد. پرديس اصلي دانشگاه علم و صنعت در زميني به مساحت 420 هزار مترمربع در شمال شرقي شهر تهران واقع شده است. سابقه فعاليت آموزشي اين دانشگاه به 86 سال قبل باز مي‌گردد. هسته اوليه دانشگاه در 1308 هجري شمسي با هدف ايجاد زمينه‌هاي لازم براي تحصيلات دوره عالي مهندسي در كشور تحت عنوان مدرسه صنعتي دولتي با بهره‌گيري از استادان آلماني و ايراني در خيابان 30 تير (قوام‌السلطنه سابق) تأسيس شد و بعدها به هنرسراي عالي تغيير نام يافت. در آن زمان هيچ مؤسسه آموزش عالي مهندسي در كشور وجود نداشت. در سال 1311 اولين دانش‌آموخته مهندسي ايران در رشته مهندسي ماشين و در سال 1314 اولين دانش‌آموخته در رشته مهندسي شيمي موفق به دريافت دانشنامه مهندسي گرديدند. در سال 1336 هنرسراي عالي با تغييراتي به محل فعلي دانشگاه صنعتي اميركبير (پلي‌تكنيك تهران سابق) انتقال يافت و با نام هنرسراي عالي فني (موسوم به انستيتو تكنولوژي تهران) فعاليت خود را تا مقطع  فوق‌ليسانس مهندسي ادامه داد. از سال 1341 بار ديگر اين مؤسسه به مكان فعلي در نارمك انتقال يافت. پس از استقرار در محل كنوني، با ايجاد رشته‌هاي جديد زيرساخت‌هاي لازم جهت توسعه هنرسراي عالي ايجاد شده و پذيرش دانشجوي مهندسي استمرار يافت. در سال 1351 هنرسراي عالي به "دانشكده علم و صنعت ايران" تغيير نام داد. در اوايل سال 1357 با توجه به گسترش و ايجاد تغييرات كمي و كيفي در برنامه‌هاي علمي و آموزشي دانشكده و احراز شرايط لازم جهت ارتقاء به دانشگاه، وزارت علوم وقت تبديل دانشكده به دانشگاه علم و صنعت ايران را تأييد نمود. روند رو به رشد دانشگاه علم و صنعت ايران بعد از انقلاب فرهنگي و بازگشايي دانشگاه‌هاي كشور شتاب بيشتري به خود گرفت و پذيرش دانشجو در مقاطع كارشناسي‌ارشد و دكتري هم آغاز شد.

  
اهم اقدامات كميته علمي:

اطلاع‌رساني در مورد كنفرانس

براي انجام اين مهم از روش‌هاي متداول و نوين اطلاع‌رساني بهره گرفته شده است. اطلاع‌رساني در مورد كنفرانس با سه روش انجام شده است. در ابتداي شهريورماه بنر، پوستر و فراخوان مقالات كنفرانس به دانشكده‌هاي مهندسي برق، مكانيك، مواد و شيمي دانشگاه‌هاي تهران و همچنين تعدادي از دانشگاه‌هاي خارج از تهران ارسال شد. همچنين براي اساتيد برجسته كشور در زمينه مهندسي برق، مكانيك، مواد و شيمي رايانامه ارسال گرديد. با توجه به كاربرد رو به رشد تلفن همراه در مقوله اطلاع‌رساني و خدمات الكترونيكي در فضاي ديجيتال، در دبيرخانه كنفرانس يك سامانه ارسال پيامك ايجاد شده است و از طريق آن نسبت به اطلاع‌رساني در سطوح مختلف اقدام مي‌گردد. اين سطوح از اطلاع‌رساني در مورد جلسات داخلي كنفرانس آغاز شده تا اطلاع‌رساني عام به صاحب‌نظران در مورد برگزاري كنفرانس گسترش مي‌يابد. اين سامانه در روند داوري مقالات و اعلام نتايج به نويسندگان نيز نقش محوري خواهد داشت.

 

نشست‌هاي كميته علمي

كميته علمي كنفرانس تا كنون دو نشست در تاريخ‌هاي 24 خرداد 1394 و 29 شهريور 1394 برگزار كرده است. در اين نشست‌ها بنر، پوستر و فراخوان تهيه شده مورد بررسي قرار گرفت و به تصويب رسيد. تارنماي كنفرانس مورد بازديد قرار گرفت و نظرات اعضاي كميته براي ارتقاي تارنماي كنفرانس دريافت شد. محورهاي موضوعي كنفرانس مورد بحث و بررسي قرار گرفت و محورهاي اصلي كنفرانس تعيين شدند. در مورد هر يك از محورهاي اصلي كنفرانس، يك مسئول محور و يك مشاور محور تعيين شدند. همچنين تصميم گرفته شد براي تصميم‌گيري‌هاي كلان و انتقال اطلاعات و تجربيات به كنفرانس‌هاي آتي، كميته دايمي كنفرانس صنعت نيروگاه‌هاي حرارتي تشكيل گردد.

 

دريافت مجوز استفاده از لوگوي IEEE بخش ايران و نمايه شدن مقالات انگليسي در كتابخانه ديجيتال IEEE xplore 

براي انجام اين امر اقدامات لازم شامل تهيه اطلاعات و مدارك مورد نياز و برقراري ارتباط با IEEE بخش ايران انجام شده است. در گام نخست مجوز استفاده از لوگوي IEEE بخش ايران دريافت شد. پس از بررسي‌هاي انجام شده توسط IEEE بخش ايران، كنفرانس داراي صلاحيت لازم جهت نمايه شدن مقالات انگليسي در كتابخانه ديجيتال IEEE xplore تشخيص داده شد و براي بررسي‌هاي نهايي و طي روال قانوني به IEEE مركزي معرفي شد. پس از چند مكاتبه و پاسخ‌گويي به پرسش‌هاي مطرح شده توسط IEEE، سرانجام IEEE مركزي صلاحيت اين كنفرانس را براي نمايه شدن مقالات در كتابخانه ديجيتال IEEE xplore تأييد نمود. در اين راستا شابك‌هاي (ISBN) زير به كنفرانس اختصاص داده شده است.

 
Media Type Requested ISBN
XPLORE COMPLIANT 978-1-5090-0369-3
CD-ROM 978-1-5090-0368-6

محورهاي اصلي كنفرانس:

  •  فناوري‌هاي توليد تجهيزات و احداث نيروگاه
  • تجهيزات اصلي و كمكي
  • مدل‌سازي، كنترل، حفاظت و ابزار دقيق
  • بهره‌برداري، نگهداري و تعميرات
  • سوخت و احتراق
  • مهندسي شيمي و خوردگي
  • مهندسي مواد
  • منابع انرژي پراكنده و انرژي‌هاي تجديدپذير
  • مديريت بازار توليد و فروش برق
  • محيط زيست و كاهش آلاينده‌هاي زيست‌محيطي
  • آموزش و توسعه منابع انساني
  • سرمايه‌گذاري، تأمين و مديريت منابع

 

تاريخ‌هاي مهم:

آخرين مهلت ارسال مقالات            15 آبان 1394

آخرين مهلت پيشنهاد كارگاه           1 آذر 1394

اعلام نتايج داوري مقالات               15 آذر 1394

ارسال نسخه نهايي مقالات           30 آذر 1394

برگزاري كنفرانس              29 و 30 دي 1394

 

 كميته برگزار كننده:

 دکتر عباس علي‌آبادي، رياست کنفرانس، مديرعامل گروه مپنا

دکتر محمدعلي برخورداري، رياست افتخاري كنفرانس، رئيس دانشگاه علم و صنعت ايران

دکتر عليرضا يزدي‌زاده، دبير کنفرانس، گروه مپنا، دانشگاه شهيد بهشتي - پرديس شهيد عباسپور

دکتر شهرام جديد، دبير کميته علمي، دانشگاه علم و صنعت ايران

مهندس بهنام حقيقي، دبير اجرايي، گروه مپنا

 

دبيرخانه كنفرانس:

 نشاني:       تهران، نارمك، دانشگاه علم و صنعت ايران، دانشکده مهندسي برق، طبقه چهارم، يال مركزي

تلفكس:        73225648

تارنما:           www.ipgconference.ir

رايانامه:         ipgconference@iust.ac.ir